perjantai 27. elokuuta 2010

Ihanaa flunssailua

Niinkuin näköjään ihan kaikki muutkin koko suomessa, niin tottakai minäkin onnistuin sairastumaan tähän ikuistakin ikävämpään flunssaan. Ja kun vielä niin yritin hoitaa itseäni etten olisi onnistunut sitä tartuntaa saamaan. Nenä on niin tukossa ettei henki kulje, mutta olen onnekkaasti onnistunut vielä suojaamaan kurkkua ja syömään hedelmiä ja vetämään teetää niin paljon, että kurkkukipu ei ole vielä kunnolla iskenyt. Lämpötilani taas vaihtelee koko ajan pienen lämmön ja normilämmön välillä, niin että olo ei varmastikkaan ole mukava. Parina yönä en ole kunnolla saanut unta.Ensimmäisenä yönä kun tulin kipeäksi itseassa en saanut unta vielä 6 aamullakaan, joten pääsin nousta tunniksi ja menin sen jälkeen takaisin sänkyyn ja onnistuinkin nukkumaan jonkun 3 tuntia. Eikä loppupäivänä sitten väsyttänyt, jumitti vain ja oli tosi hassu olo. Olin sen aamuyötunnin aikana onnistunut tekemään internetissä vaikka mitä. Muistin jossain vaiheessa päivällä, että olin hakenut jopa työpaikkoja silloin melkein tiedottomassa tilassa. Mitähän siitäkin oli tullut. No joo.

Tänään käydessäni kaupassa aloin aivastelemaan ja minun lähelläni oleva mummeli innostui, kun huomasi ettei ollut ainoa joka oli flunssankourissa ja alkoi höpötellä minulle kaikkia vaivojansa. Päädyin flunssasta huolimatta kuitenkin tulemaan töihin, kun kuume ei ole vaivannut. Ja tietenkin suostuin tekemään sen normaalia pitemmän päivän töissä. Ei sekään mitään. Äiti päätti tuoda minulle älyttömän kasan vitamiineja ja ravintolisäjuttuja, että paraneminen joskus alkaisi. Ja tietenkin juuri tänään täällä sellossa soittaa joku ihme coverbändi aika järkyttävän kuuloisesti (hyvin pahoillani bändiä kohtaan, ja niitä jotka siitä pitivät). Ainakin tässä olotilassa tuo ei sitten kolahda yhtään. Ja viereisessä liikkeessä korjaillaan, vasaroidaan ja poraillaan jotain, niin että varmasti saan sen rauhan päähäni. Ja huomenna aamusta sitten sama. Ja illasta pitäisi jaksaa vielä juhlia. Huh.
En kuitenkaan välttämättä kovin mielelläni sisällä kotonakaan istuisi tunnista ja päivästä toiseen lääkitsemässä itseäni. Kai tämä flunsa vain kuuluu tähän syksyn alkuun. Pitäisi vaan osata vielä pukeutua siihen kuuluvasti niin kaikki menisi hyvin!

Päätin lukea wikipediasta vähän flunssasta. Ja siellä kerrottiin, että se on joidenkin viruksien aiheuttama tauti, johon ei oikeastaan hoitoa ole, vaan se kuluu itestään ohi. Apuja taudin nopeammin poistumiselle on lepo ja oireiden helpottaminen. Vaikka flunssan sanotaankin olevan vilustumista, niin se ei yleensä johdu kylmyydestä. Se voi olla, että kylmyydessä immuteettikyky on alhaisempi jolloni kehossa olevat viruksen pääsevät vauhtiin, mutta yleensä flunssaan tarttuu ihan muiden ihmisten kautta. Alhainen immuniteettikyky altistaa tietenkin helpommin kaikille taudeille. Sehän kuulostaa hyvältä. Koska mä en nyt taas muista millon mun immuniteettikyky on oikeesti ollu kunnossa sitten lapsuuden jälkeen. Pitäis varmaan asian eteen alkaa tehä jotain.
Mutta teille kaikille, jotka kärsitte flunssasta onnea vain parantumiselle. Appelsiinia ja muita vitamiineja kunnolla, sekä kuumia keittoja. Ja tietenkin älytön määrä teetä ja peittojen alla makoilemista. Niin ehkä se lähtee jossain vaiheessa (mulla yleensä saattaa kestää kuukausiakin). Ja teille, jotka vielä ette ole sairastuneet niin odotelkaa vain kauhuissanne, kyllä se teihinkin vielä iskee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti