lauantai 21. elokuuta 2010

The Expendables

Siellä leffassahan tuli käytyä keskiviikkona katsomassa tämä kunnon mäiskintäpätkä. Lähinnä näyttelijöiden takia sen halusin nähä, enkä sillon ollenkaan ajatellut että minkälaista elokuvaa olin menossa katsomaan, mutta ei se mitään. Sain sitten katella, kun leffateatteri täytty lähinnä miehistä ja naurunpyrähdyksiä ja taputuksia tuli vähän erikoisissa paikoissa, mutta niin.

Jos ensiksi kerron syyn miksi lähdin katsomaan elokuvaa. Eli tässä on näyttelijäkaarti: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itie, Charisma Carpenter, Gary Daniels, Terry Crews, Mickey Rourke, Marcio Rosario, Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger. Kaikkia en siis tiennyt, mutta suuria nimiä kuulema. Ja tottakai noiden lisäksi oli niitä joitain näyttelijöitä, mutten ihan kaikkia nimiä jaksanu tänne tunkemaan.Ideanahan on, että Expendables on jengi, joka tekee jonkinlaisia palkkamurhaushommia, joiden kai pitäisi olla ihan liian vaikeita monille muille. Itse jengissä taisi olla se viisi ihmistä ja jokaisella on se joku oma juttu jolla pätee. Jason Stathamin esittämä Lee Christmas oli veitsi mies ja oli kyl aika siistejä ne sen tappelukohtaukset.

Tässä nää saa jonkun uuden tehtävän, jota ne alkaa tutkia. Barneyn ja Leen tutkittua saarta, jossa on kait joku huumejuttu meneillään ne päätyy, että keikka on liian hankala eikä ota sitä vastaan. Kuitenki ne onnistu jättää sinne sellasen sekamelskan, että paikallinen tyttö joka on kenraalin tytär joutuu siitä ongelmiin ja ne lähtee pelastamaan tyttöä.
Juoni ei siis ole mitenkään järisyttävän kekseliäs tai muutenkaan erikoinen. Tuntui, että siinä lähinnä keskityttiin niihin tappelukohtauksiin, muutamiin "rakkauskohtauksiin" välissä ja sitten hieman häiritsevään komiikkaan.Sylvesterin, Brucen ja Arnoldin kohtaus oli niin häiritsevä, että en ottanu näitä näyttelijöitä enää kovin tosissani.

Samoin tuntui, että Leen ja Lacyn juttu väleissä oli vähän ängetty, koska ne sai jopa kaks kohtausta eikä lopussa tullut minkäänlaista lopetusta tai ideaa sille niiden jutulle. Että olisivat voineet jättää sen kokonaan pois tai sitten laittaa edes yhden kohtauksen lisää. Parin tunnin elokuvaan se olis kyllä mahtunut.

Mäiskintäelokuvaksi tää oli oikein viihdyttävä eikä käyny pitkäveteiseks. Sen sijaan leffassa kannattaa käydä aika takariviin istumaan, koska mulla niissä tappelukohtauksissa meni ainakin silmät ristiin ja tuntu kuin en pysyisi mukana, kun en näe kokonaisuutta tarpeeksi hyvin. Mutta jos haluaa mennä katselemaan Stathamia tai jotain muita noista ni kyl se viihdyttävä oli. Stallonesta en sano mitään.. en fanita sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti