lauantai 9. lokakuuta 2010

Lintu



Yhtenä päivänä hakiessani yhtä poikaa koulusta törmäsimme matkalla lintuun, joka vain kökötti maassa. Se ei pelästynyt ketään ohikulkevaa ihmistä.. tai lähinnä se ei näyttänyt pelkäävään, kun kökötti niin rauhassa vain yhdessä paikkaa keskellä kävelytietä. Sen lisäksi se oli niin pieni, että sen päälle meinasi astua ellei eteensä kunnolla katsonut.
Linnulla oli kait jossain joku vika, kun ei päässyt lentoon, mutta minua säälitti niin paljon, että otin puusta ison lehden ja siirsin sen sillä sivuun nurmikolle, ettei kukaan ainakaan sen päälle astu tai aja pyörällä. Lehti ihan niistä syistä, että siitä voi saada jotain pöpöjä ja ettei siihen toivottavasti jäänyt minun hajua.
Kuitenkin jäi harmittamaan etten voinut sen eteen ainakaan nyt enempää tehdä. Olisin mielelläni soittanut jonnekin eläinsuojelumestaan, että tulkaapas pelastamaan tämä pikkuinen täältä. Tykkään pelastella eläimiä. Ja voin huonosti, jos nään jonkun eläimen liiskaantuneen raadon tiellä. Se on kauheaa!!! Tietääkö kukaan muu minne tällaisissa tilanteissa voi soittaa?


2 kommenttia: