tiistai 5. lokakuuta 2010

Karma


Yksi asia mistä poikaystäväni kanssa tykkäämme kiistellä hyvin paljon, on "uskon" asiat. Tai lähinnä ennemminkin niin, että mihin asioihin tässä maailmassa uskoo ja mihin ei. Ja samalla tähän yleensä liittyy hyvin vahvasti Karma. Koska minä uskon siihen täysin.. ehkä vähän omilla säännöilläni? Ja hän taas ei ymmärtääkseni siihen usko. Joten se onkin sitten älytöntä vääntöä siitä, että kumpi muka on oikeassa :D Ja minä nyt olen sellainen jääräpää, että minähän olen aina oikeassa. Ja piste!

Toisinsanoen minä siis uskoon karmaan ja siihen, että "paha saa palkkansa". Mutta tässä uskon enemmän siihen "hyvän voimaan". Karma ei olekaan kovin yksiselitteistä, minkä olen kiistelyistämme huomannut. Joudun oikeasti miettimään, että miten minä tämän asian käsitän ja uskon. Mm. uskon, että ne ihmiset jotka ovat oikeasti tehneet pahaa toisiaan tai jotain kohtaan, myös saavat siitä palkkansa. Ennemmin tai myöhemmin. Suurin osa ihmisistä jotenkin ajattelee, että tämä palkka on vain vankilaan meno tai kuolema. Mutta onhan näitä pahempiakin asioita. Ajatelkaapas elämää, vaikkapa ilman rakkautta, tai halvaantuneena, tai ilman onnellisuutta, tai ilman mitään syytä elää tai jotain muuta asiaa, mikä enemmän vaikuttaa ihmiseen henkisesti. Koska niinhän siinä käy, nämä asiat iskevät ihmisten heikkoihin kohtiin. Me voimme ulkoisesti nähdä, että tämä ihminen vaikkapa on todella rikas, hulvaton elämä ja omistaa kaiken. Ja ajattelemme heti, että hän on onnellinen. Mutta kuka sen muka tietää? Epäilen, että ainoa joka sen tietää on se ihminen itse, jos hänkään. Joskus yritämme väittää olevamme onnellisia, vaikkemme oikeasti olisikaan.


Toisaalta mielestäni on hyvin turhaa alkaa pohtimaan sitä, että mitä tämä ihminen oikeasti ansaitsisi. Tottakai murhista ja muista on hyvä laittaa ihminen vankilaan, ettei hän jatka näiden asioiden tekemistä. Ja se on omanlaisensa rangaistus hänelle. Mutta en sen enempää jaksa asiaa pohtia. Sen sijaan kiinnittäisin enemmän huomiota niihin positiivisiin asioihin. Eihän karma ole pelkästään pahasta asiasta. Vaan myös jos teet jotain hyvää, niin saat siitä varmasti jotain hyvää palkaksikin. Et välttämättä huomaa sitä yhteyttä näiden asioiden välillä, mutta tarviiko sitä aina? Eikö se tärkein asia siinä ole se hyvä olo? Kaikenlisäksi pienistä hyvistä asioista on helppo saada niin paljon isompia hyviä asioita. Ihmiset eivät vain aina tajua tarttua näihin hyviin asioihin ja nauttia niistä, kun masentelevat niitä huonoja asioita. Miksi se muka on helpompaa olla masentunut kuin iloita?

Nämä eivät myöskään ole välttämättä asioita mitä teet, vaan miten suhtaudut asioihin. Kun ihminen osaa iloita, nauttia ja tarkoittaa hyvää tekemisillään (vaikka ne eivät aina onnistuisikaan), niin se tarkoitus on se tärkein, vaikkeivat sitä kaikki huomaisikaan. Usein voi tuntua, että vaikka teet kuinka paljon kaikkea hyvää, niin sinulle tapahtuu vain huonoja asioita. Mutta ehkä se hyvä asia vain odottelee siellä jossain edessäpäin. Tai sitten ihminen ei ole huomioinut, että on tehnyt asioita myös negatiivisesti. Nämä usein vähän korvaavat toisiaan.
Samaan pitää myöskin miettiä sitä, kun ihminen tekee jotain pahaa, ja alkaaki katumaan. Katumista on tietenkin monentahoista ja joskus valehtelua, mutta jos ihminen oikeasti katuu, ei tämä karma välttämättä iskekään niin pahasti. Tai jos onkin saanut palkkansa, niin luultavasti sieltä edestäpäin on vielä tulossa jotain positiivisempaa.

Sain myöskin kysymyksen siitä, että kun ihmiset tekevät niin paljon pahaa, niin miten emme kaikki ole jo kuolleet? Olen sitä mieltä, että nämä asiat kuitenkin ylläpitävät elämää ja hyvää sen verran enemmän, ettei asia ole aina elämästä ja kuolemasta.

Kuitenkin nämä asiat on todella hyvin hankalia käsittää näin ja niihin on niin monta astetta ja kiemuroita, ettei ihminen varmaan voikaan kunnolla ymmärtää kaikkea tai yhdistää näitä asioita. Olen vain sitä mieltä, että me ihmiset emme huimioi tarpeeksi kaikkea hyvää ja positiivista mitä ympärillämme tapahtuu, vaan kiinnitämme ihan liikaa huomiota niihin negatiivisiin asioihin ja oikein kylvämme sitä masennusta ympärillemme.
Tiedän, teen sitä itsekkin. Mutta olen huomannut myös osaavani nauttia niistä hyvistä asioista. En vain ole kylvänyt sitä hyvää samalla tavalla kuin pahaa. Varmaan olisi aika!
Todella ihanasti olen kuitenkin huomannut esimerkiks Mungolifen annan nauttivan elämästään kunnolla. Se on todella inspiroivaa. Samoin P.S I love fashionin Lintu. Ja tällaista tekstiä on myös mukavampi lukea mikä on oikeasti positiivista, ja missä elämästä nautitaan, eikä niin kylvätä ympärilleen masennusta ja negatiivisuutta.

Varmaan olisi asian pohjalta niiiiiin paljon enemmänkin sanottavaa, mutta ehkä jätän tämän tähän. Ja en tässä väitä kaiken asian olevan juuri näin, vaan lähinnä että uskon asioiden olevan näin ja se on pelkkä oma mielipiteeni.

Alicia Keys - Karma

Black Eyed Peas - Karma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti