maanantai 18. lokakuuta 2010

Glasgow

Sitten päästiin Glasgowhun. Aika mielenkiintonen kaupunki. Ehdin tutkia sitä kolme päivää ja melkein rikoin jalkani, koska käveltiin joka ikinen päivä kaikkialle ja pitkiä matkoja.

Tultiin Glasgowhun iltapäivällä ja jätettiin kamat rautatieasemalle säilytykseen ja lähdettiin tutkimaan kaupunkia. Ensimmäisenä päivänä tosin ei hirveesti jääny asioita mieleen. Tuo hieno riikinkukko yhden talon katolta oli pakko kuvata! Kierreltiin myös shoppailukatuja ja kateltin mitä liikkeitä sieltä löytyy. Illalla mentiin Nandosiin syömään ihanan tulista ruokaa! Nam!

Seuraavana päivänä piti päästä enemmän tutkimaan kaupunkia. Oli onneksi kivan aurinkoinen päivä, niin pystyi hyvin kiertelemään keskustan lähimaastoa. Kaupunki oli siitä mielenkiintoinen, että siellä oli lähinnä vanhoja hienoja rakennuksia ympäriinsä, mutta löytyi myös sitä modernimpaa puolta. Ympäriinsä löytyi kouluja ja joen rannasta hienoja siltoja. Minä vain rakastan kaupunkeja, joissa on joki tai kanaali, tai ovat muuten jotenkin veden läheisyydessä!

Ihmeteltiin tätä nosturia. Yleensähän niiden pohja on sellainen aika ohut, ja ne puretaan heti käytön jälkeen. No, tämän ympärillä ei ollut mitään rakennelmia ja se oli rakennettu niin tukevan näköiseksi, ettemme oikein tienneet, että mihin se oli tarkoitettu.

Armadillo

Jaa mä olen taas tutkimassa karttaa. Kulta päätti sitte ottaa musta salaa kuvia, kun pähkäilin päästäkseni kartalle ja ymmärtääkseni missä mikäkin on. Kunnes tajusin, että se ottaa musta kuvia. Rakastan muuten tuota kaulahuivia mikä kaulassani on! Se on sellainen rinkula ja pelasti minut kyllä tuolla matkalla sillon kun meinasin jäätyä!

Käytiin Glasgowssa syömässä myös Yo sushi mestasta. Minä tykkäsin! Siellä sushit tulevat erivärisissä lautasissa, ja otat ne sellaiselta liukuhihnalta. Lautasten värin mukaan määritellään hinta ja sitten lopulta maksetaan niiden lautasien mukaan. Kun me käytiin siellä, oli meneillään blue mondays, jolloin oli pelkkiä edullisia sinisiä lautasia. Ja nyt minä taas himoitsen sushia!
Käytiin myöskin uudestaan Nandosissa ja söin ihan mahtavan wrapin! Ja melkein maaailman parasta valkosuklaajuustokakkua. Se oli niiiiin mahtavaa!
Sain myös matkan aikana maistella monesti Starbucksin herkkuja, joita olen himoinnut jo kauan! Parasta ehdottomasti on aina ollut White caffe mocha, jossa on ihan oikeaa valkosuklaata vähän. NAM!

Ja sitten jouduinkin lähtemään jo kotiin ja olin huonoimmalla tuulella siitä ikinä, koska en olisi halunnut lähteä sieltä pois. Mutta eiköhän tuolla tule vierailtua useamminkin!

2 kommenttia: