tiistai 13. heinäkuuta 2010

Leijonan jyrinää

Tänä kesänä on tullut käytyä jo kahdesti korkeasaaressa ja siis miksi ei? Ihan mahtava paikka! Hinta on mielestäni jo liian korkea, kun on noussut taas. 16 euroa tais olla aikuisen lippu lautalla. Aika kiskurihinta, mutta niinhän kaikki nykyään on. Kuitenkin paikassa on mahtava viettää aikaa ihan vain jos haluaa olla ulkona tai käydä vaikka picnicillä. Onhan korkeasaaressa ravintoloitakin, mutta mielestäni picnic on vain miljoonakertaa parempi idea ja edullisempi.


Siellä oltiin sitten katselemassa eläimiä ja niiden hassutuksia. Kaikesta en saanut kuvia, mutta muutamasta eläimestä onnistui. Tässä tämäkin apina ( en muista apinan tarkempaa nimeä enään) syö. Niillä oli kait juuri ollut ruokatarjoilu, koska useampikin kävi ruokakupilla napostelemassa. Tämä apina selkeästi valikoi suosikit, kun se kaiveli kuppia aina hetken ja sitten valitsi sieltä jonkun.


Pikku panda oli oikeasti tosi vikkelällä tuulella. Se pyöri ympyrää ja oli koko ajan liikkeessä ja sitä oli seuraamassa monet ihmiset. Hauska ja ihana vesseli. Jos ei olisi ollut noin nopea, olisin saanut siitä paremmankin kuvan.




Mangustit ovat yksiä suosikkieläimiäni korkeasaaressa, ja muutenkin. Edellisellä kerralla kun siellä kävin löysin heidät kaikki kasasta päällekkäin. Mutta en löytänyt niitä kuvia, joten tässä muutama mangusti. Ihania söpöläisiä. Ja tarkemmin nuo ovat siis kääpiömangusteja.


Lumileopardi on suosikkieläimeni. Se on vain niin komea ja uljaan näköinen ja samaan aikaan sillä on ihana väritys. Aina pitää nähdä nämä kissat tuolla käydessä. Onneksi nyt kummallakin kerralla ne olivat hyvin näkyvillä. Ja ottaessani tästä kuvaa se katsahti minuun ihan kuin tietäisi, että otan siitä kuvaa. Muutkin kissaeläimet olivat liikkeellä, eivätkä piilossa niin kuin usein, kun olen paikalla. Kuulin jopa leijonan jyrinää ja tiikeri asteli ylväänä häkkinsä edustalla kuin esitelläkseen itseänsä kaikille. Oi niin ihania nuo kissaeläimet <3


Tokalla kerralla korkeasaaressa oli tuo hiekkaveistos näyttely ja oli kyllä hienoja veistoksia. Aiheena oli "save the nature".


Tämä valas voitti. Nimenä taisi olla joku newly born wale, tai jotain vastaavaa. Oli sekin hieno, muttei suosikkini, eikä mielestäni edes vaikeimman näköinen.

Tämä oli suosikkini kaikkien yksityiskohtien takia. Aivan mieletön veistos!


Ja tämän ideaa en ihan ymmärtänyt, kun kaikki muut olivat jotain selkeää. Joko eläimiä tai muuten jotain selkeää, mutta tässä näkyy happinaamari, eläimiä ja kasveja, joten ideaa en tuosta saanut, mutta hienon näköinen se kyllä oli!

Ja sitten loppukevennyksesi tällainen kuva. Korkeasaaressa näkyi monia monia riikinkukkoja niin naaraita kuin uroita, jotka olivat hyvin koppavia eivätkä pelänneet mitään tai ketään. Kerran kuulimme takaamme kovan rääkäisyn ja kun käännyimme katsomaan siellä uros riikinkukko oli hyökänny naaraan kimppuun ja ruvennut hommiin. Ihmisjoukko selittänee, että yleisöä oli tällä tapahtumalla aika paljon. Heti perään toinen uros tuli uhoilemaan tälle, kun kummatkin piirittivät samaa naarasta. Pari tanssiakin näiltä onnistuimme näkemään.

Harkitsen tänä kesänä ehkä vielä uudestaankin korkeasaari visiittiä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti