maanantai 26. heinäkuuta 2010

Ihanat verenimijät


Tämän päivän leffavalinnat sai mut keksimään myös postausideani. Aiheena vampyyrit. Joo, kyllä, niin kuin moni muu, niin minäkin olen ihan täysin hulluna näihin kiehtoviin olentoihin ja tunnun katsovan kaikki ohjelmat ja sarjat mitä löydän niihin liittyen.
Kuitenkin vampyyreista on monia erilaisia tulkintoja. Toiset kuolee toisella tavalla ja toiset toisella. On muinaisia ja nykyaikaisia ja eri syntymistapoja. Mulla tulee näistä aina mieleen, että mikä on näistä oikein vampyyri. Taino oikein ja oikein.
Muutamia suosikkimiesvampyyreja tässä:

Angel
Tuttu Buffy Vampyyrintappaja sarjasta ja myöhemmin omasta sarjastaan Angel. Alun perin Darla muutti Angelin vampyyriksi ja tämä teki kauheuksia. Häntä silloin nimitettiin Angelukseksi. Kunnes mustalaiset päättivät antaa tälle hirviölle sielun, jotta tämä kärsisi kaikista kauheuksistaan.
Näissä sarjoissa vampyyrit eivät kykene kävelemään päivänvalossa tai kärventyvät. Heidät saa tapettua, kun iskee vaarnan sydämeen. Ovat myöskin herkkiä risteille ja pyhälle vedelle. Ja jotain muita oli vielä joita en muista. Siinä vampyyri ei pääse ihan minne vain, vaan se pitää kutsua taloon sisään, jonka jälkeen sillä on rajaton pääsy sinne. Siinä vampyyrit voivat rakastua ja heidän takiaan on aina slayer tappamassa heitä.

Dracula
Tämä perinteisin vampyyri ja joidenkin tarinoiden mukaan vampyyrien isä. Eli se mistä kaikki on alunperin lähtenyt liikkeelle. Tosin Dracula tarinoitakin on hyvin monta. On Bram Stockerin dracula ja vanhempia draculoita. Sitten on uudemmissa elokuvissa käytetty mukana Draculaa, kuten Van Helsingissä.
Dracula on hyvännäköinen, mutta sydämmetön vanhanaikainen herräsmiestyylinen olento. Se pystyy muuttamaan muotoaan lepakontyyppiseksi olennoksi, eli lentämään. Ja se hiemoitsee itsellensä kaunista puolisoa, ei haittaa vaikka olisi monta.
Taitaa olla useammastakin draculasta juttua nyt.

Louis


Elokuvasta Interview with the vampire suomessa tunnetaan myös nimellä Verenvangit. Elokuvassa myös muut lempivampyyrini Lestat (Tom Cruise ( muuten varmaan ainoa elokuva, jossa hänestä tykkään todella paljon ja teki tosi huikeen roolisuorituksen)) Claudia (Kirsten Dunst) ja Armand (Antonio Banderas). Niin ja siis tietenkin Louis on Brad Pitt, jos sitä ei joku tiennyt.
Tässä vampyyriksi muututaan kun vampyyri imee ihmisen ihan kuoleman rajalle, jolloin jos ihminen juo vähän vampyyrin verta tapahtuu muutos. Kun muututaan vampyyreiksi heistä tulee kauniita ja he ovat ikuisesti juuri sitä miksi ovat joskus muuttuneet. Eivät vanhene tai muutu muulla tavoin ulkoisesti. He käristyvät auringonvalossa ja kuolevat tuleen. Jos he juovat kuolleesta, se voi tappaa myös, joten juoda täysin tyhjäksi ei saa myöskään. Tosin siinäkin on super Lestat, joka ei meinaa kuolla mihinkään.


Edward Cullen

Tämän nyt varmaan viimeistään kaikki tuntevat, kun on uusin vampyyri "tulokkaista". Eli Twilight sarjan toinen päähenkilö. Tosin tykkään muista Culleneista ehkä vähän enemmän kuin Edwardista.
Vampyyrit ovat nopeita, heillä voi olla erikoisia ominaisuuksia ja he voivat rakastua. Muututtuaan he pysyvät samanlaisina kuin miksi muuttuivat. Vampyyrit voivat elää niin ihmisten kuin eläintenkin verellä ja pystyvät hillitsemään janoaan. Vastasyntyneet ovat voimakkaampia ja agressiivisempia. Ja näissä vampyyreissa kummallisinta on, että he pystyvät olla auringonvalossa, he vain herättävät sillä liikaa huomiota. Mikä ei moniin muihin sitten pädekkään.


Monilla vampyyritarinoilla on omat valtiaansa tai hallitsijansa ja lakinsa. Ja noiden mainitsemieni juttujen lisäksi on vielä niin monia muita asioita, jotka eivät tällä hetkellä tule mieleeni. No ylipäätänsäkkin omat tarinansa. Yhteistä kuitenkin näille kaikille on, että he ovat nopeita ja he juovat verta.

Oma suosikkini on Louisin tarina ja sen tyyppiset vampyyrit. Muutenkin vampyyreista tulee ja niiden rakkaustarinoistansa tulee todella romanttinen olo.

Näiden lisäksi on monia monia muita vampyyritarinoita, joista monet ovat myös kauhutarinoita.
Underworldit, Bladet, Daywalker, 30 päivaa kaamosta, True Blood ja mitä kaikkia muita niitä onnkaan. En edes muista. Mutta ehkä tämä fantasiapläjäys riittää tähän väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti