lauantai 5. helmikuuta 2011

Matkusteluyö

Keskiviikkona siis lähdin taas matkaamaan poikaystäväni luo. Tiesin, että matka tulisi olemaan pitkä ja hieman raskas, kun halusin päästä halvalla. Eli siis menin easyjetillä taas Manchesteriin ja siellä odottelin yön kentällä ennenkuin pääsin sitten junalla perille. Tietenkin heti alkuun sain stressata matkalaukkujeni perään. Easyjetillä on tosi vahva sääntö vain yhdestä käsimatkatavarasta, joten tietenkin se laukku piti olla täynnä kaikkea mahdollisimman painavaa, mutta samalla olla se oikean kokoinen, jotta saisin sen sinne koneeseen viedä. Ja varasin itselleni myös yhden matkalaukun ruumaan, koska tavaraa oli hyvin paljon. No sehän ei tietenkään saanut painaa kuin 20 kg. Siinä olikin sitte äitin kanssa säätäminen kun yritettiin saada kaikki tavara mahtumaan noihin matkalaukkuihin. Ei sinne sitten lopulta ihan kaikki mahtunut, mutta ei se mitään. Ja tuollainen tavaramäärä siis, kun tulee nyt vietettyä vähän pidempi aika pois suomesta, niin sitä tavaraa vain tarvitsee.
Check-in:istä ja turvatarkastuksesta pääsin suht helposti läpi. Turvatarkastuksessa vain mun laukku taas vaihteeksi haluttiin tutkia, joten sain sitten uudestaan pakata sen siinä. Ihan kui ei olis ollu jo muutenki tarpeeks kova homma. Onnekseni lentokoneeseenkin pääsin ilman ylimääräisiä ongelmia, vaikka yhden laukun lisäksi, kanniskelin talvitakkia kädessäni, jonka sisällä oli toinen takki :D Niin ja koska kosmetiikkatuotteeni eivät turvatarkastuksen jälkeen muualle mahtuneet ängin ne takin isoihin taskuihin. Keinot keksitään aina!
Koneessa sitten heti alkuun tuli ongelmia. Kone oli jo alkuun 20 minuuttia myöhässä. Suomen puolella oli laskettu, että koneeseen meni 103 matkstajaa ja koneessa laskettiin, että matkustajia on 104. Ja siitä alkoi passien ja matkustajien tarkistus. Ei sinänsä minua haitannut, kun ei minulla mihinkään kiire muutenkaan ollut. Heti kun se oltiin saatu tehtyä, niin eräällä vanhammalla rouvalla alkoi jokin sairaskohtaus, epäilimme, että sydänkohtaus ja ooteltiin siinä sitten lääkintämiehiä, jotka päättivät viedä rouvan sairaalaan. Sitten etittiin rouvan matkalaukut ruumasta ja lopulta päästiin lähtemään. Puoltoista tuntia myöhässä kone vihdoin lähti. Minua lähinnä nauratti, mutta vieruskaveria, jotain tuntematonta miestä hieman häiritsi, koska hänellä todella oli kiire. Loppu lentomatka meni joutuisasti kun sain jutteluseuraa ja nukuin myöskin osan matkasta.
Lentokentällä sitten päädyin asettumaan vessojen lähistölle penkille, niin että pää oli toisen laukun päällä ja jalat toisen. Ja siinä sitten yritin nukkua. Yön myöhäiset tunnit menivät ihan hyvin, mutta 5 aikaan aamusta alkoi ihmisiä sitten oikein virrata siellä kentällä, enkä enää saanut nukuttua. 6 jälkeen aamulla juna vihdoin lähti liikkeelle ja pääsin sinne nukkumaan!
Olen varmaan ollut aikamoinen näky kaikkialla talvitakkiini ja huppareihini uppouteena varmaan vielä kuolatenki uinuessani. Lopulta aamusta perillä päädyin starbucksiin juomaan teetä ja odottelemaan, että poikaystävä tulee minut hakemaan. Koko päivä meni aikalailla unessa ja koomaten, mutta perille päästiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti