lauantai 19. helmikuuta 2011

Cresswell Lane


Tuli tässä yhtenä päivänä käytyä Glasgowssa ihan mahtavalla kadulla. Olin sinä päivänä hieman huonotuulinen ja poikaystävä onnistui ilahduttamaan minua sillä, että vei minut pieneen liikkeeseen, josta arveli minun pitävän. Ja tottahan se oli!
Itseasiassa tykkäsin koko kadusta jolla se liike sijaitsi (cresswell lane), ja sellaisia ei briteistä kai erityisen usein löydy. Se on sellainen pieni sivukuja, jolle ei yleensä uskaltautuisi menemään. Mutta tämä pieni sivukuja oli kuin suoraan espanjan tai italian pikkukylästä. Valkoisiksi maalatut talojen seinät ja hyvin lämmin tunnelma. Näitä pikkukatuja oli jopa kaksi Glasgow west:ssä, yliopiston läheisyydessä. Byres roadilta poikkikadulle ja siitä sitten pikkukadulle.
Tämä liike sijaitsi pienen kadun ihan loppupäässä ja se oli kuin minikokoinen vintageostoskeskus (tosiaan minikokoinen, neljä myymälää ja joku kakkupaikka). Minä en vaatteissa niin innostu vintagesta ja siellä sellaisia liikkeitä oli kai kaksi tai kolme, yhd
essä taisi olla myös koruja. Mutta tämä liike mihin itse ihastuin, oli täynnä erilaisia piirustusvälineitä, erilaisia lasten jotain tarvikkeita (piirtämisestä leluihin), erikoistavaroita (mm. löydettiin teesiivilä, joka oli sukelluskoneen näköinen ja erilaisia säilytysrasioita) ja sen lisäksi vielä erilaisia vintage-esineitä. Ja noihin jälkimmäisiinhän ihastuin ihan täysin. Vanhanaikaisia kuvia, vinyylisoittimia, kompasseja yms. Oli aika mahtavia. Tyhjin käsin sieltä lähdettiin nyt, mutta varmasti tulee vielä käytyä hakemassa sieltä jotain!
Tämän jälkeen päädyttiin takaisin ulos ja jäin katsomaan kylmiksyksissäni (on se sana!) näiden liikkeiden alakerrassa olevaa kahvilaa. Se alkoi hirveästi houkuttelemaan, joten mentiin sinne lämmittelemään ja tilasin vahingossa ruokaakin täyttämään sinä päivänä vi
elä tyhjänä ollutta masuani. Paikka oli Rudi's ja oli muuten ihan mahtava paikka! Se oli lounge tyyppinen kahvila, joka tarjosi lämpimien juomien ja joidenkin makeiden leivosten lisäksi kasan pientä syötävää. Itse tilasin todella maukkaan caesar wrapin ja oli kyllä hyvää, kaiken lisäksi se oli ihan älyttömän kokoinen, sen lisäksi tuli mini rucolapaprikasalaatti ja tacoja kermaviilikastikkeella. Ja minä siis luulin tilanneeni vain jonkun pienen wrapin, että nälkä lähtee sillä. Muita ruokia siellä oli ainakin tarjolla toasteja, sämpylötä, pizzaa, brushettaa, keittoja, salaatteja yms. Ja kaikenlisäksi moniin muihin brittikahviloihin eroten tässä oli oikeasti kunnon teevalikoima, niin että oli jo vähän hankaluuksia valita mitä haluisi maistaa. Meille jäi kahvilasta todella hyvä kuva myöskin sen viihtyisyyden ja asiakaspalvelun takia, joten eiköhän sielläkin tule vielä uusiksikin käytyä. Ja suosittelen kaikille!

Ja Byres Roadillhan pääsee Glasgown keskustasta helposti metrolla, vaikka me kyllä kävellään melkein aina kaikki matkamme. :D
Ja tosiaan tuo kombo piristi päivääni hyvin paljon ja onnistuin pahasti ihastumaan tuohon pikkukatuun, jolla voisin melkein elää... en ehkä ihan, mutta käydä usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti