perjantai 25. maaliskuuta 2011

Ruokailua ilman keittiötä

Asuskeltuani paikassa jo melkein pari kuukautta paikassa, josta kunnon keittiötä ei löydy, micro ja vedenkeitin vain, on sitä pitänyt totuttaa ittensä microruokiin (joita yleisesti en siedä). Kaupoissa on pitänyt etsiä erilaisia vaihtoehtoja, joita vielä suostun suuhuni pistämään.  Ja muutenkin on pitänyt olla luovempi ruokailun suhteen. 



Brittien saarella nyt ihmiset tuntuvat olevan sen verran laiskoja, että melkein kaikesta on tehty helpotettu valmisruokaversio. Suurinta osaa pitää valmistaa uunissa, mutta kyllä sieltä löytyy sitä microversiotakin jonkinverran. Tällä hetkellä on löytynyt dolmion valmispastaa ja kastiketta sille. Hyvä puoli tuossa on se, että vihaan lössähtänyttä ja ylikeittettyä pastaa ja tämä on juuri siinä sopivassa valmistustilassa, että sen kykenen syömään. Sen lisäksi sen kastikkeet ovat jopa oikeasti ihan hyviä.


Toiseksi vaihtoehdoksi löysin hetki sitten samantyyppisessä paketissa löytyvän riisisekoitteen. Huonompi puoli on, että sille ei oikeastaan ole löytynyt kunnon kastikkeita, ja aluksi ei erityisemmin tehnyt mieli syödä pelkkää kuivaa riisiä. Kuitenkin maistettuani yhden setin, huomasin, että riisistä onkin tehty marinadeilla ja kasviksien lisäämisellä yllättävänkin hyviä. Ihmeellisintä on, etten syö papuja, mutta tuossa riisissä en niistä välittänyt , vaan ahmin kaiken kerralla alas.
Myöskin kokeiltua on tullut erilaisia täytettyjä leipiä, tortilloja ja salaatteja, mutta oikeastaan aikalailla kaikkeen kyllästyy. Keitoilla ei täyty tarpeeksi ja hedelmien osto täyttymiseen asti käy ehkä hieman hintavaksi. Toisin sanoen kaikkeen ruokaan alkaa kyllästyä, eikä tee mieli lopulta mitään.


Viime aikoina on alkanut tehdä mieli niitä ruokia mitä tein, ennen tänne saapumista ja välillä tulee lähinnä haaveiltua siitä, että saa taas kokkailla itellensä ruokaa. 
Jotta olisi helpompi syödä tuli hieman aikaisemmin hankittua pari lautasta. Ja minullehan ei tietenkään ihan mikä vaan kelvannut, mutta tuli kuitenkin löydettyä ihan sopivat versiot tarkoitukseeni, joista on mukava syödä.


Sellaista nyt. Tuo kaikki hieman turhauttaa, jolloin innostus moniin asioihin hieman jäähtyy, mutta aina sitä on jostain löydettävä uutta innostusta! :)

2 kommenttia:

  1. Dolmion pastakastikkeet on hyviä:) täällä noita muita en ole nähnyt..

    VastaaPoista
  2. En itseasiassa ole edes aikaisemmin maistanut dolmion pastakastikkeita, mutta nuo ovat ainakin hyviä :)

    VastaaPoista